Tort Fulgușor de nea, o prăjitură fină și originală – Mai bun decât Albă ca Zăpada? Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente necesare:
440 g făină
240 g zahăr
4 ouă
60 g unt
2 lingurițe praf de copt
sare
600 ml frișcă
cremă de brânză
320 g smântână
200 g ciocolată albă
200 g fulgi de cocos
Mod de preparare:
1. Cu ajutorul unui mixer, batem ouăle. Adăugăm zahărul și sarea și amestecăm bine. Treptat, adăugăm făina și praful de copt. Amestecăm bine până la omogenizare.
2. Adăugăm untul și frământăm până obținem un aluat moale și omogen.
3. Tăiem aluatul în 6 părți egale. Întindem fiecare bucățică de aluat într-o foaie subțire, pe care o coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 6-7 minute.
4. Pentru cremă, turnăm smântâna într-un bol. Adăugăm crema de brânză și amestecăm foarte bine cu ajutorul unui mixer. Adăugăm ciocolata topită și fulgii de cocos.
5. Într-un bol separat, batem frișca câteva minute. O încorporăm treptat în crema pregătită anterior. Amestecăm bine până la omogenizare.
6. Pentru a forma tortul, tapetăm un blat cu 2-3 linguri de cremă. Pe deasupra, adăugăm următorul blat și procedăm la fel până terminăm toate ingredientele.
Decorăm cu fulgi de cocos și punem tortul la frigider pentru 2-3 ore.