Rețete Dietă

Rulada „Tiramisu” cu cremă de brânză (fără coacere). Prepararea ei durează 15 minute!

O variantă inedită a celebrului desert italian „Tiramisu”! Foarte fină, moale, ușoară, însiropată, aromată și gustoasă!

INGREDIENTE:

-30 biscuiți Savoiardi (pișcoturi);

-300 ml de cafea îndulcită și răcită (noi am adăugat 2 lingurițe de zahăr în ea);

-pudră de cacao — după gust.

Pentru cremă:

-500 g de brânză dulce de vaci sau ricotta;

-400 ml de smântână pentru frișcă min. 30%;

-100 g de zahăr pudră (sau după gust);

-2 lingurițe de extract de vanilie sau 16 g de zahăr vanilat;

-¼ linguriță de sare.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți crema: puneți brânza dulce de vaci, zahărul pudră, extractul de vanilie și un praf de sare într-un bol adânc. Pasați-le bine cu blenderul, ca să se transforme într-o compoziție păstoasă.

2.Adăugați un praf de sare și o cantitate mică de smântână pentru frișcă (rece, abia scoasă din frigider). Bateți totul cu mixerul până la omogenizare.

3.Adăugați restul smântânii pentru frișcă. Mixați crema până la apariția vârfurilor persistente.

4.Asamblați rulada: înmuiați rapid fiecare pișcot în cafeaua rece: țineți-l doar 1-2 secunde în ea, ca să nu se înmoaie prea tare.

5.Așezați pișcoturile în 3 rânduri a câte 10 bucăți pe o bucată de hârtie de copt, așezându-le cu partea acoperită cu zahăr în jos.

6.Răspândiți cu grijă 2/3 din crema pregătită pe suprafața lor. Subțiați stratul de cremă în apropierea marginii, spre care veți rula pișcoturile și nu o acoperiți complet.

7.Presărați stratul de cremă cu pudră de cacao, folosind o sită măruntă.

8.Apoi rulați cu grijă blatul de pișcoturi sub formă de ruladă, sprijinindu-l cu mâinile și cu ajutorul hârtiei de copt.

9.Înveliți rulada obținută în hârtia de copt și dați-o la frigider pentru minim 3 ore (preferabil, peste noapte).

10.Scoateți-o din hârtia de copt și uniformizați-i capetele. Apoi transferați-o pe un platou cu ajutorul unor palete.

11.Ungeți rulada cu o parte din crema rămasă. Dacă doriți, puteți să realizați un model pe suprafața ei, folosind o furculiță obișnuită.

12.Transferați restul cremei într-un poș, la care ați montat o duză mică și rotundă. Aplicați-o sub formă de movilițe pe suprafața ruladei.

13.Pudrați rulada cu pudră de cacao, folosind o sită măruntă. Dacă v-a mai rămas cremă, aplicați-o sub formă de movilițe pe ruladă. Astfel veți obține un contrast interesant.

14.Tăiați rulada în bucăți.

15.Serviți-o cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!