Rețete Dietă

Vinete asortate cu roșii și ardei (pentru iarnă). O gustare pe placul tuturor!

Pentru iubitorii de legume!

INGREDIENTE:

-vinete;

-ardei grași;

-roșii;

-ulei rafinat de floarea-soarelui — pentru prăjit;

-apă.

Pentru fiecare borcan de 1 litru:

-2 lingurițe de sare neiodată;

-o linguriță de zahăr;

-o linguriță de oțet 70%;

-2 foi de dafin;

-3 căței de usturoi;

-5 boabe de piper negru;

-verdeață — după gust (noi am folosit coriandru).

MOD DE PREPARARE:

1.Îndepărtați capetele vinetelor, după care tăiați-le în rondele cu grosimea de 1-1.5 cm.

2.Prăjiți rondelele de vinete în ulei, pe foc moderat, pe ambele părți, până se vor rumeni.

3.Curățați ardeii de codițe și semințe, păstrându-le integritatea. Prăjiți-i în ulei, pe ambele părți, până se vor rumeni.

4.Tăiați roșiile în jumătăți și îndepărtați-le cotoarele.

5.Puneți verdeața tăiată în bucățele, cățeii de usturoi și foile de dafin în borcanele curate (nu este obligatoriu să le sterilizați).

6.Adăugați rondelele de vinete în borcane, umplându-le până la jumătate.

7.Adăugați câte 3 ardei prăjiți și 5 boabe de piper negru în fiecare borcan.

8.Adăugați jumătățile de roșii în borcane, umplându-le complet.

9.Adăugați sarea și oțetul 70% în borcane.

10.Apoi umpleți-le cu apă clocotită.

11.Adăugați zahărul în ele și acoperiți-le cu capace sterilizate, fără să le închideți ermetic.

12.Tapetați fundul unei cratițe înalte cu o cârpă curată și puneți borcanele în ea. Apoi turnați apă fierbinte în cratiță, astfel încât aceasta să acopere 2/3 din înălțimea borcanelor.

13.Sterilizați viitoarele conserve timp de 30 minute din momentul clocotirii, pe foc mic.

14.După aceasta scoateți-le pe rând din apă și închideți-le ermetic. Verificați-le etanșeitatea.

15.Întoarceți conservele cu capacele în jos și înveliți-le cu o pătură călduroasă până se vor răci complet.

16.Puneți-le la locul de păstrare!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!