Tortul de biscuiti cu budinca de ciocolata este preferatul meu, deoarece are un gust delicios si se prepara foarte repede. In plus, biscuitii se inmoaie rapid, deci nu trebuie sa lasi tortul toata noaptea la frigider inainte de a-l taia.
Ai nevoie de:
60-70 biscuiti cu unt, 800 ml lapte
2 pachete budinca de ciocolata, 150 gr zahar
250 gr unt, 3 linguri rom
500 ml smantana pentru frisca 30%
2 linguri zahar pudra, 2 plicuri intaritor pentru frisca
Cum se prepara?
Praful de budinca se toarna in 300 ml lapte si se amesteca usor. Se adauga apoi si jumatate din cantitatea de zahar. Intr-un vas se pune la fiert laptele ramas.
Cand da in clocot se adauga budinca si se amesteca pana se formeaza o budinca groasa, dupa care se ia de pe foc si se lasa la racit.
Untul moale se bate cu un mixer pana devine pufos, dupa care se adauga zaharul ramas. Se amesteca bine si se adauga budinca, lingura cu lingura, amestecand continuu pentru a se forma o crema neteda.
La final se adauga romul si se mai amesteca putin. Intr-o tava (25×36 cm) tapetata cu folie de aluminiu se pune un strat de biscuiti, apoi se toarna 1/3 din crema. Se acopera cu un alt stat de biscuiti si cu inca o parte din crema.
Mai adaugam un strat de biscuiti si intindem deasupra crema ramasa. Nivelam usor si acoperim cu bscuitii ramasi. Introducem tortul in frigider, pentru 2-3 ore.
Dupa ce s-a scurs timpul, se scote din frigider, se acopera cu o tava de servit si se rastoarna tortul, dupa care se indeparteaza folia.
Se bate apoi smantana pentru frisca cu mixerul pana se intareste, dupa care se adauga zaharul pudra si intaritorul. Cu frisca astfel obtinuta se va decora tortul dupa gustul fiecaruia. Pofta buna alaturi de cel dragi!