Rețete Dietă

Prăjitură cu ananas și frișcă – un deliciu!

Delicioasa si pufoasa, prajitura cu ananas este o adevarata incantare pentru papilele gustative. De fiecare data cand pregatesc aceasta prajitura, se termina in cateva minute. Sotul si copiii mei sunt innebuniti dupa ea.

Ingrediente pentru blat:

6 oua, 375 gr zahar
375 gr faina de grau, 2 linguri faina de cartofi
Un varf de amoniac

Ingrediente pentru crema:

7 linguri de zahar, o conserva de ananas, 350 ml apa
2 plicuri budinca, 2 pliculete jeleu de lamaie
250 gr margarina, 2 linguri zahar pudra
500 ml smantana pentru frisca, 2 pliculete intaritor

Mod de preparare:

Intr-un bol, batem cu mixerul albusurile pana obtinem o spuma rigida, apoi adaugam zaharul si galbenusurile si amestecam timp de aproximativ 5 minute.

Oprim mixerul, adaugam cele doua tipuri de faina impreuna cu amoniacul si amestecam cu o lingura de lemn. Aluatul obtinut se toarna intr-o tava dreptunghiulara (21×32 cm) tapetata cu hartie de copt si se baga in cuptorul preincalzit la 150 grade cu aer cald, pentru aproximativ 25-30 minute.

Pentru a pregati crema, scoatem ananasul din conserva, il scurgem si-l taiem cubulete. In zeama ramasa mai adaugam apa, astfel incat sa ramana 1l de lichid.

Adaugam zaharul si-l punem la fiert. Dizolvam budinca in 125 ml de apa si o turnam in lichidul clocotit. Mai lasam putin sa fiarba, amestecand constant.

Cand se ingroasa, se opreste focul si se adauga jeleurile. Se amesteca pana se dizolva, apoi de adauga margarina. Amestecam in continuare pana se topeste si margarina. Lasam crema la racit.

Cand aluatul este gata, il scoatem din cuptor si il taiem in doua. Pe primul blat turnam jumatate din crema usor rece, punem deasupra ananasul maruntit, acoperim cu crema ramasa apoi punem cel de-al doilea blat.

Bagam prajitura la frigider si intre timp pregatim frisca. Intr-un bol batem smantana pentru frisca pana se ingroasa, apoi adaugam zaharul pudra si cele doua pliculete de intaritor.

Se scoate prajitura, se decoreaza cu frisca si se baga iarasi la frigider pentru cateva ore, insa de preferat ar fi sa stea la rece o noapte intreaga. A doua zi se poate taia si servi. Pofta buna!

Loading...