Rețete Dietă

Gogoși cu marmeladă – rețetă foarte veche

Gogosile pe care le face bunica mea de ani de zile sunt moi si se topesc in gura. Am decis sa „fur” si eu reteta ei si sa o impartasesc cu voi. De fiecare data cand fac aceste gogosi, se termina imediat, deoarece copiii mei sunt innebuniti dupa ele.

Ingrediente necesare:

[rssposition position="1585382889" template="lista"]

1 kg faina de grau, 100 gr drojdie proaspata
150 gr zahar, 500 ml lapte, marmelada
7 galbenusuri, 1 ou, zahar pudra
100 gr unt, 2 pliculete zahar vanilat
Un varf de sare, un pahar cu bautura spirtoasa si ulei pentru prajit

Cum se prepara?

Pentru inceput vom turna intr-un vas inalt 3 linguri de lapte cald, 1 lingura de zahar si una de faina. Adaugam apoi si drojdia si lasam deoparte timp de 15 pentru a creste putin.

Intr-un alt bol se bat, cu un mixer, galbenusurile impreuna cu oul, zaharul, zaharul vanilat si un varf de sare pana se obtine o masa pufoasa. Se incalzeste laptele ramas si se adauga untul in el pentru a se topi.

Dupa ce se topeste untul, se lasa la racit putin. Faina ramasa se toarna in bolul cu oua batute, se adauga laptele si se amesteca usor. Se adauga si drojdia si se framanta. La final se adauga bautura spirtoasa.

Se mai framanta putin aluatul pana cand nu se mai lipeste de maini, apoi se acopera cu o carpa si se lasa la crescut, intr-un loc cald.

Cand si-a dublat volumul, il transferam pe blatul de lucru, tapetat cu hartie de copt, si il intindem intr-o foaie de aproximativ 1 cm grosime. Folosind un pahar cu gura rotunda, decupam aluatul. Pe fiecare bucata de aluat punem o lingura de marmelada si apoi o impaturim pentru a nu se varsa, lipind bine marginile aluatului.

Dupa ce am modelat gogosile, le punem deoparte pentru cateva minute, timp in care vor mai creste putin. Pentru a praji gogosile vom pune pe foc o tigaie cu ulei.

Cand uleiul s-a incins, punem gogosile si le prajim bine pe ambele parti. Cand sunt gata le scoatem pe un prosop de hartie care absoarbe excesul de ulei si presaram deasupra zahar pudra. Gogosile sunt gata si pot fi mancate. Pofta buna si spor la gatit!

Loading...

Parteneri:

[rssposition position="1585382895" template="doua-coloane"]