Ingrediente necesare:
700 g piept de pui
130 g roșii
200 g ardei gras
110 g cașcaval ras
2 linguri smântână fermentată
3 căței usturoi
sare și piper, după gust
Mod de preparare:
Spălăm pieptul de pui, îl uscăm și îl tăiem în felii mici, de o grosime de 1 cm.
Le punem pe un tocător, le acoperim cu folie alimentară și le batem pe o singură parte.
Îndepărtăm folia, presărăm cu sare și piper, după gust, pe ambele părți.
Ungem feliile, pe partea interioară, cu usturoiul presat.
Tăiem în fâșii subțiri ardeiul, roșia în cubulețe mici.
Punem pe feliile de pui câte două fâșii de ardei și o linguriță de cubulețe de roșii, apoi rulăm.
Ungem o tavă termorezistentă cu ulei, transferăm rulourile în tavă, cu „cusătura” în jos.
Ungem fiecare rulou cu smântână, turnăm în tavă apă cu sare fierbinte, cât să acopere până la jumătate rulourile.
Preîncălzim cuptorul la 200 de grade Celsius, băgăm tava la cuptor pentru 40 de minute, aproximativ.
După 20 de minute, scoatem tava din cuptor, presărăm rulourile cu cașcavalul ras și băgăm înapoi la cuptor.
Servim rulourile fierbinți, alături de cartofi sau salată.
Poftă bună