70 g + 10 g fulgi de ovăz
150 g + 50 g cașcaval ras
1 lingură ulei
3 ouă
2 roșii
700 g dovlecei
sare, după gust
12 g mărar
Jumătate linguriță ienibahar măcinat ( se poate înlocui cu condimentele preferate )
¼ linguriță busuioc uscat, măcinat
Mod de preparare:
Tăiem capetele dovleceilor, îi spălăm, apoi îi uscăm bine.
Îi dăm prin răzătoarea mare, apoi îi amestecăm cu sare și îi lăsăm deoparte 15 minute.
Între timp, ne apucăm să măcinăm 70 g de fulgi de ovăz ( putem folosi o râșniță de cafea ).
Făina astfel obținută o punem într-un bol, apoi o amestecăm cu dovleceii scurși de zeamă.
Adăugăm condimentele, uleiul, mărarul tocat mărunt, ouăle și 50 g de cașcaval ras.
Amestecăm bine, până la omogenizare.
Tapetăm o tavă termorezistentă de aproximativ 26-28 cm cu hârtie de copt, apoi ungem cu ulei.
Presărăm 10 g de fulgi de ovăz în tava pregătită, apoi turnăm și aluatul în tavă și îl uniformizăm.
Așezăm rondelele de roșii peste aluat, apoi presărăm cu 150 g de cașcaval ras și cu busuioc, după gust.
Băgăm tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coacem preparatul timp de 35-40 de minute, depinde de cuptor.
Să o savurați cu poftă!