Ingrediente necesare pentru aluat:
100 g chefir sau iaurt
200 g făină
sare
1 linguriță praf de copt
Ingrediente necesare pentru umplutură:
400 g ciuperci champignon
2 cepe roșii
300 g roșii
150 g smântână fermentată
100 g cașcaval ras
piper, cimbru, coriandru, după gust
1 ou
1 linguriță boia
Mod de preparare:
Începem cu aluatul: într-un vas mai mare, cernem făina și praful de copt, adăugăm sarea și amestecăm bine.
Adăugăm apoi și chefirul și uleiul, frământăm un aluat elastic.
Modelăm o turtă de aluat, împachetăm în folie și băgăm la frigider 30 de minute.
Între timp, pregătim umplutura: ceapa o tăiem julien, ciupercile în felii subțiri.
Punem o tigaie pe foc, adăugăm ciupercile și le călim. După ce se evaporă zeama lăsată de ciuperci, adăugăm uleiul și ceapa.
Condimentăm, după gust, cu sare, cimbru, piper și sare, amestecăm și continuăm să prăjim până ceapa devine translucidă, apoi luăm tigaia de pe foc.
Separat, amestecăm oul, boiaua și smântâna.
Tapetăm un vas termorezistent cu hârtie de copt, repartizăm uniform aluatul în tavă, modelăm borduri dar nu foarte mari.
Punem ciupercile peste aluat, în strat uniform, apoi întindem uniform și sosul de smântână și acoperim tot cu cașcaval ras.
Peste cașcavalul ras așezăm rondele de roșii.
Coacem în cuptorul preîncălzit la 190 de grade, 35-40 minute, până se rumenește frumos.
Lăsăm un pic să se răcească, apoi putem servi.
Poftă mare!