Rețete Dietă

Profiterol cu cremă de caramel, căpșuni și piersici – se topește în gură

Desi am facut pentru prima oara aceasta reteta, pot sa spun ca a iesit delicioasa. Profiterol cu crema de branza, capsuni si piersici -o reteta simpla, usor de preprat. Iti recomand sa faci de la inceput portie dubla, pentru ca se va manca imediat.

Ingrediente (pentru aproximativ 15 bucati):

250 gr faina, 125 ml lapte
125 ml apa, 100 gr unt
1 lingurita de zahar, 4 oua
Un varf de sare, zahar pudra (decor)
In plus:

250 ml lapte rece, 3-4 linguri zahar pudra
Un plic crema cu gust de caramel
Cum se prepara?

Pentru inceput vom cerne faina, apoi vom pune la fiert, intr-o cratita, laptele, apa, untul, sarea si zaharul. Cand incepe sa dea in clocot se ia de pe foc. Se adauga faina cernuta in cratita cu lapte si se amesteca puternic pana se obtine o masa omogena.

Se pune din nou vasul pe foc, pentru aproximativ 3-4 minute, pentru ca o parte din apa sa se evapore. La final compozitia va semana cu un piure gros. Se pune apoi intr-un bol si se amesteca cu mixerul la viteza mica aproximativ 1 minut (sau poti folosi o lingura de lemn).

Se adauga apoi cele 4 oua, unul cate unul si se amesteca bine pentru a se combina cu restul ingredientelor. La final vom obtine o crema unforma si stralucitoare care seamana cu o budinca groasa.

Punem crema intr-un pos si o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt (vom face mici gogosele). De asemene, daca nu avem un pos, putem folosi o lingura.

Se baga tava in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru aproximativ 20-30 de minute. Este foarte important sa nu deschizi cuptorul in timpul coacerii. Cand crema de puf este gata, o scoatem din cuptor si o lasam la racit.

Intre timp pregatim crema de caramel. Praful se dizolva in 250 ml lapte rece. Se amesteca usor apoi se adauga zaharul pudra.

Vom taia pe mijloc fiecare gogosica de profiterol si o vom umple cu crema de caramel si bucati de capsuni si piersici. La final, decoram cu zahar pudra. Pofta buna!

Loading...