Prajitura „Fulg de zapada” are un aluat delicat, usor si extrem de gustos. Se prepara rapid si este intr-adevar un desert deosebit, ce iti incanta papilele gustative. In plus, nu necesita coacere. Nu trebuie sa ai abilitati de bucatar pentru a pregati acest desert.
Ingrediente necesare:
200 gr biscuiti, 500 gr crema de branza
3 linguri zahar pudra, 2 plicuri praf de frisca
250 ml lapte, 2 plicuri jeleu de lamaie
500 ml apa clocotita, 6 linguri fulgi de nuca de cocos
1 lingura mare de unt, 1 lingura zahar
Mod de preparare:
Vom folosi o tava patrata (24×24 cm) tapetata cu folie de aluminiu. Pe fundul ei vom pune un strat de biscuiti.
Apoi ne vom ocupa de jeleuri pe care le dizolvam in 500 ml apa clocotita. Lasam apoi jeleu deoparte, la racit.
Se bate praful de frisca cu laptele timp de cateva minute, pana se obtine o frisca tare, pufoasa. Apoi se adauga zaharul pudra si crema de branza si se amesteca usor.
Cand jeleul s-a racit se toarna in bolul cu frisca si se amesteca in continuare pana se combina ingredientele. Crema astfel obtinuta se toarna peste stratul de biscuiti din tava, apoi se pune la frigider pentru cateva minute.
Intre timp punem un vas pe foc si adaugam untul pentru a se dizolva. Adaugam zaharul si fulgii de nuca de cocos si amestecam constant pentru a nu se arde.
Cand s-au prajit putin fulgii de nuca de cocos, luam vasul de pe foc. Dupa ce se raceste se toarna deasupra prajiturii si se niveleaza usor. Se mai lasa la frigider cateva ore, dupa care se poate taia si servi. Pofta buna!