Rețete Dietă

Prăjitură cu miere, nuci și budincă (fără drojdie) – potrivită pentru orice ocazie

Aceasta prajitura cu nuci, miere si budinca este potrivita pentru fiecare ocazie. Desigur, o poti savura chiar si intr-o zi obisnuita. Te vei indragosti de gustul ei delicios. Prepara chiar acum aceasta prajitura deosebita si incanta-ti papilele gustative!

Ingrediente pentru aluat:

4 cani faina de grau, 3 oua
3 linguri de miere, o lingurita zahar vanilat
3/4 cana zahar, 2 linguri praf de copt
200 gr unt
Ingrediente pentru compozitia de nuci:
300 gr nuci macinate, 3 linguri miere
Jumatat cana zahar, 2 lingurite zahar vanilat
100 gr unt
Ingrediente pentru crema de budinca:
750 ml lapte, 2 pliculete budinca de vanilie
1 cana zahar, 250 gr unt

Mod de preparare:

Intr-un bol vom pune toate ingredientele pentru aluat si le vom amesteca cu un mixer. Impartim aluatul in 3 parti egale. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt vom intinde una din cele 3 parti de aluat si o vom coace pentru 15 minute, in cuptorul preincalzit la 180 grade. Repetam procedura si cu cea de-a 2-a bucata de aluat.

Nucile macinate se pun, pe foc, intr-o tigaie, impreuna cu untul, mierea si cele doua tipuri de zahar. Se amesteca pana se dizolva zaharul si incepe sa se rumeneasca nucile. Se opreste aragazul si se lasa la racit.

Se pune amestecul de nuci peste cea de-a treia bucata de aluat si se baga in cuptorul preincalzit pentru 15 minute.

Intre timp, turnam 500 ml lapte intr-o oala si adaugam zaharul. Lasam sa fiarba. In laptele ramas dizolvam pliculetele de budinca si amestecam usor. Cand laptele din oala incepe sa fiarba, turnam budinca peste el si amestecam pana se ingroasa. Oprim aragazul si lasam budinca sa se raceasca.

Untul se bate cu un mixer pana devine pufos, apoi se adauga budinca, lingura cu lingura. Mixam in continuare. Jumatate din crema de budinca o intindem peste primul blat copt si nivelam bine.

Acoperim cu cel de-al doilea blat si turnam peste el restul de crema ramasa. Punem la final si ultimul blat cu nuci. Se baga la frigider si se serveste a doua zi! Pofta buna!

Loading...