Rețete Dietă

Prăjitură cu budincă, gem și bezea – un adevărat deliciu!

Prăjitură cu bdinca, gem si bezea este potrivita pentru o ocazie speciala, dar si pentru o zi obisnuita de duminica. Eu am folosit un gem de coacaze negre pentru ca este usor acrisor, dar poti folosi, de asemenea, si un gem de visine, vei obtine o prajitura la fel de gustoasa.

Ingrediente necesare pentru blat:

3 cani faina de grau, jumatate cana zahar pudra
250 gr margarina, 6 galbenusuri
1 lingurita si jumatate praf de copt
Ingrediente necesare pentru bezea:
6 albusuri, o cana si jumatate zahar
1 lingurita faina de cartofi
Ingrediente pentru crema:
200 gr unt, 2 linguri faina de cartofi
3 linguri faina de grau, 2 cani de lapte
2 galbenusuri, 3 linguri zahar
Un borcan gem coacaze negre

Mod de preparare:

Cernem faina cu praful de copt intr-un bol. Batem galbenusurile cu zaharul pana se albesc, apoi adaugam margarina si amestecam in continuare cu mixerul pana se incorporeaza.

La final, oprim mixerul, adauga faina impreuna cu praful de copt si amestecam cu o spatula. Impartim aluatul obtinut in doua. Intindem ambele parti de aluat pe 2 tavi tapetate cu hartie de copt.

Intindem peste ele, gem de coacaze. Fiecare blat se coace pentru 45 de minute, in cuptorul preincalzit la 175 C. Cand sunt gata cele doua blaturi, se lasa la racit.

Intre timp ne ocupam de crema. Punem la fiert o cana cu lapte si adaugam zaharul. Laptele ramas se amesteca cu galbenusurile si cele doua tipuri de faina, apoi se toarna in cratita cu lapte fiert si se amesteca pana se ingroasa, dupa care se lasa la racit.

Batem untul cu un mixer pana devine pufos si apoi il adaugam in crema de budinca preparata anterior. Acum putem pregati bezeaua. Batem bine albusurile, apoi adaugam zaharul si faina de cartofi. Continuam sa amestecam pana obtinem o spuma tare, lucioasa.

Asamblam prajitura. Intindem primul blat cu gem pe o tava si punem peste el crema de budinca. Nivelam bine, apoi adugam cel de-al doilea blat cu gem. La final, turnam bezeaua si o intindem bine pe toata suprafata prajiturii.

Prajitura se baga din nou in cuptor pentru aproximativ 10 minute, pana cand bezeaua se inchide putin la culoare. Prajitura cu budinca, gem si bezea, trebuie sa stea cateva ore la frigider inainte de a fi servita. Pofta buna!