Avand un gust aparte, ridichea rosie completeaza perfect o salata de legume. Daca legumele sunt cultivate chiar in propria gradina, atunci acestea sunt mult mai sanatoase si mai gustoase.
In acest articol voi impartasi cu tine secretul gospodarilor pentru o recolta impresionanta de ridiche rosie. Poti folosi aceasta metoda de semanare si pentru recoltele de morcovi sau salate.
Probabil ai deja prin casa cateva cofraje de oua, de obicei gospodinele le pastreaza. Chiar si gradinarii de renume folosesc cofraje pentru recoltele lor. Primavara, cand ploua destul de des, aceste cartoane impiedica planta sa absoarba prea multa apa.
De asemenea, vara, cand este foarte cald, cofrajele de oua mentin apa. Deci nu vei fi nevoit sa uzi paturile foarte des.
Primul lucru pe care trebuie sa-l faci, este sa te hotarasti in ce loc vei pune semintele, pentru ca mai apoi sa pregatesti solul. Dupa aceea va trebui sa te ocupi de cofraje si sa tai cu un cutter sau un cutit baza celulelor.
Se pun apoi cartoanele de oua pe pat, apasandu-le putin in pamant pentru ca solul sa iasa prin celule. Acum poti semana ridichea rosie, punand-o in fiecare celula a cofrajului.
Se presara un strat de nisip de aproximativ 2 cm peste seminte si apoi se uda patul. Nisipul de rau va ajuta la cresterea mai rapida a ridichilor, deoarece se intalzeste mult mai repede decat pamantul sau turba.
In plus, chiar daca vei scoate ridichea pe o vreme ploioasa, aceasta va fi curata. Dupa aproximativ 10 zile vei putea sa-ti admiri plantele tinere. Aceasta metoda de semanare poate fi folosita nu doar in camp, ci si in sera.