Prajitura Bounty este delicioasa si usor de preparat. Blatul moale si crema cu fulgi de cocos fac din aceasta prajitura un desert extrem de gustos pe care ti-ai dori sa-l mananci mereu. Recomand aceasta prajitura pentru cafeaua de duminica si nu numai.
Ingrediente pentru blat:
250 gr unt, 100 gr zahar
200 gr faina de grau, o lingurita si jumatate praf de copt
4 oua, 4 linguri lapte
3 linguri cacao
Ingrediente pentru crema:
500 ml lapte, 6 linguri gris
200 gr unt, 200 gr zahar
200 gr fulgi de nuca de cococs
200 gr ciocolata neagra si 100 ml smantana pentru frisca 30% ( pentru glazura)
Mod de preparare:
Cu ajutorul unui mixer vom bate untul cu zaharul pana devine pufos, apoi adaugam ouale, pe rand. Cernem faina impreuna cu praful de copt si o adaugam in bolul cu unt. La final adaugam cacaua si laptele.
Aluatul astfel obtinut se pune intr-o tava (30×40 cm) unsa cu margarina si presarata cu faina. Bagam tava in cuptorul preincalzit la 170 grade pentru aproximativ 20 de minute pentru ca aluatul sa se coaca. Cand este gata, se scoate din cuptor si se lasa la racit.
Acum, fierbem laptele, apoi adaugam grisul si untul. Amestecam bine pana se topeste untul apoi adaugam zaharul si fulgii de nuca de cocos. Crema fierbinte se toarna peste blatul rece. Se niveleaza bine, iar la final se adauga toppingul.
Se rupe ciocolata in bucatele si se amesteca cu smantana pentru frisca. Se pune la cuptorul cu microunde pentru 30 de secunde, dupa care se scoate si se amesteca usor. Toppingul astfel obtinut se toarna peste prajitura. Pofta buna alaturi de cei dragi!