Pentru a o pregăti, ai nevoie de următoarele ingrediente…
Ingrediente pentru blat:
5 ouă
5 linguri zahăr
2 linguri ulei
6 linguri făină
un praf de sare
5 linguri nucă măcinată
un pliculeț praf de copt
o fiolă esență de vanilie
o fiola esență de migdale
Ingrediente pentru cremă:
3 linguri amidon (sau făină)
3 linguri zahăr pudră
500 ml lapte
200 g ciocolată albă de menaj
o linguriță zeamă de lămaie
100 g unt cu 80% grasime
Cum se prepară?
Prepararea blatului pufos cu nucă:
Se bat spumă albusurile cu un praf de sare. Se adaugă zahărul si se mixează pană se obtine o spumă tare si lucioasă. Gălbenusurile se freacă cu ulei, se adaugă esenta de vanilie, esenta de migdale, se amestecă bine si se toarnă peste albusuri. Se mixează circa 5 minute.
Făina se amestecă cu praful de cop, cu nuca măcinată si se incorporează in compozitia de ouă. Aluatul se amestecă cu o spatulă de jos in sus. Intr-o tavă cu diametrul de 20/30cm, tapetată cu hartie de copt se toarnă compozitia si se dă la copt circa 25-30 de minute in cuptorul incins la 180 grade Celsius. După ce este coaptă si trece testul scobitorii, se lasă la răcit.
Prepararea cremei de ciocolată albă:
Intr-o oală se amestecă amidonul(sau făina) si zahărul, se adaugă laptele la temperatura camerei, amestecand cu un tel, să nu formeze cocoloase. Compozitia se pune la fiert la foc mic, fără să dea in clocot, si se amestecă pană se ingroasă.
Ciocolata se rupe in bucătele se adaugă peste compozitie si se amestecă pană se topeste definitiv ciocolata. Se da oala deoparte, se acoperă cu un capac si se lasă să se răcească. După ce crema este răcită se poate pune si putină zeamă de lămaie, se adauga untul si se mixeaza 5 minute pana se obtine o crema fina.
Asamblarea prăjiturii
Blatul răcit se taie in 3 foi, se asează pe o tavă si se acoperă prima foaie cu cremă, apoi se pune a doua foaie, cremă, a treia foaie si iar cremă. Prăjitura se dă la rece pană in momentul servirii. Se poate orna cu friscă sau nuci măcinate.
Vă dorim poftă bună și spor la gătit!