Prăjitură cu ciocolată și mentă, o combinație mai mult decât perfectă pentru iubitorii de ciocolată cu mentă – pentru a pregăti această prăjitură cu mentă, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente pentru blat:
150 g unt
200 g făină
100 g unt (pentru uns tava)
125 g ciocolată neagră
150 g zahăr
un pliculeț praf de copt
3 ouă
50 ml lapte
Ingrediente pentru cremă:
80 ml smantană pentru friscă
10 g mentă proaspata
3 linguri sirop de mentă
1/2 lămâie
2 linguri de zahăr pudră
100 g unt
100 grame ciocolată albă
150 ml friscă
Pentru glazură: 150 g ciocolată amăruie
Cum se prepară?
Prepararea blatului. Untul lăsat la temperatura camerei se mixeaza cu zahărul. Se topeste la bain marie ciocolata cu laptele si se toarnă peste crema de unt. Se amestecă bine ingredientele. Se separă ouăle, albusurile de gălbenusuri.
Albusurile se mixează cu un praf de sare pană se obtine o cremă tare ca o bezea. Peste crema de unt se cerne făina amestecată cu praful de copt si cacaoa. Se adaugă albusurile spumă si gălbenusurile.
Se mixează bine compozitia, pană se obtine un aluat cremos. Intr-o tavă tapetată cu hartie de copt si unsă cu unt se toarnă compozitia si se coace in cuptorul preancălzit la 180 grade Celsius, circa 35-40 de minute. După ce este coaptă prăjitura se scoate și se lasă la răcit.
Prepararea cremei. Se spală frunzele de mentă, se absoarbe apa de pe ele cu un servetel de hârtie. Se taie cat mai mărunt. Peste ele se stoarce jumătate de lămâie, astfel isi vor păstra culoarea verde.
Ingredientele se pun într-un blender, se adaugă zahărul pudră și se mixeaza bine.
Intr-un vas punem pe foc pană dă in clocot frisca lichidă neindulcită. Se ia de pe foc si adaugă ciocolata ruptă bucătele si se amestecă pană se topeste ciocolata. Se ia de pe foc si se lasă la răcit.
După ce s-a răcit se adaugă untul, mixul cu mentă, siropul de mentă si se mixează circa 2-3 minute. Separat mixăm 150 ml friscă si adăugăm treptat crema de mentă peste friscă si se amestecă până la omogenizare. Astfel, crema noastră de mentă este gata.
Se intinde blatul pe o suprafata netedă, si se intinde cu o spatula uniform crema de mentă. Peste crema racita se toarnă glazura de ciocolată amăruie, topită la bain marie amestecată cu o linguita de ulei(uleiul ajuta glazura sa nu se intareasca prea rau).
Se dă prăjitura la frigider circa 2-3 ore apoi se poate portiona și consumă.
Vă dorim poftă bună și spor la gătit!