Ingrediente:
350 ml de chefir
1 pahar de zahăr
2 gălbenușuri
1 albuș
1 lingură de miere
3 linguri de ulei vegetal
1 linguriță de bicarbonat de sodiu
1 kg făină
Pentru glazură:
1 albuș
3 linguri de zahăr
Mod de preparare:
Cu ajutorul unui mixer, batem gălbenușurile cu un albuș (cel de al 2-lea albuș îl păstrăm pentru glazură), mierea și zahărul. Se toarnă acest amestec în chefir împreună cu uleiul vegetal. Bateți ușor din nou. Adăugați treptat făina amestecată cu bicarbonat de sodiu (nu este nevoie de oțet, chefirul va stinge bicarbonatul) și frământați un aluat moale.
Întindeți aluatul într-un strat de 1 cm grosime, tăiați cerculețe din el cu o formă sau cu un pahar mic și puneți-le pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coaceți 25 de minute la o temperatură de 180-190 de grade.
În timp ce turtele se coc, pregătiți glazura pentru ele: cu un tel bateți un albuș cu 3 linguri de zahăr până când zahărul este complet dizolvat. Nu este nevoie să bateți până obțineți o spumă tare. Dacă albușul a devenit alb și zahărul este dizolvat, este suficient.
După 20-25 de minute, scoateți din cuptor turtele dulci, tapetați-le cu albușul bătut (este foarte comod să folosiți o perie de silicon în acest scop), puteți tapeta în două straturi, cum am făcut eu, și puneți-le înapoi în cuptor pentru încă 10 minute. Apoi scoateți turtele dulci din cuptor și puneți-le pe o farfurie.
Poftă bună!