Daca v-ati plictisit de meniul consistent pentru felul 1, cu clasicele supe si ciorbe de pui sau perisoare, va propunem o reteta aromata, perfecta pentru pranzul in familie sau cu prietenii. Este o reteta foarte simpla, una pe care o poate prepara oricine. Este de preferat sa o serviti cu bruschete sau crutoane crocante.
Pentru supa cu ciuperci si cascaval topit aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
– 500 g de ciuperci Champignon
– 5 cartofi
– 2 morcovi
– 2 cepe
– 200 g cascaval topit
– ulei
– usturoi uscat maruntit
– sare si piper negru dupa gust
Mod de preparare:
Pentru inceput turnati 2,5 litri de apa intr-o cratita pentru supa. Curatiti, spalati si taiati 5 cartofi, lasandu-i sa fiarba la foc mare.
Dati prin razatoare 2 morcovi medii, prin cea marunta sau prin cea mai mare, dupa cu preferati. Spalati si taiati 2 cepe. Dupa ce a fiert apa, micsorati flacara, inlaturati spuma si sarati nitel supa. Intr-o tigaie mare caliti ceapa si morcovul.
Ciupercile se curata de praf cu o pensula si apoi se toaca potrivit de marunt. Apoi le vom praji un pic in tigaie,amestecandu-le din cand in cand.
Intre timp vom taia cubulete cascavalul, iar ciupercile gata prajite le vom adauga alaturi de morcov si ceapa in cratita. Treptat, vom adauga cubuletele de cascaval si potrivim gustul de usturoi, piper si sare.
Pe o tava aparte vom pregati crutoane din paine cu mirodenii, lasandu-le pentru 4-7 minute in cuptorul incins la 200 grade Celsius.
Atunci cand supa va avea o culoare alba intensa inseamna ca e numai buna de a fi servita.
Pofta buna!