Rețete Dietă

Salată de vinete cu castraveți și ardei dulci!

Această salată reprezintă o combinație foarte reușită de legume. În timpul iernii ea va diversifica în mod minunat meniul dumneavoastră cotidian. Puteți să o serviți cu paste, carne, cartofi etc. Deși se prepară foarte ușor, este un adevărat deliciu! De aceea, vă recomandăm să completați „pușculița” dumneavoastră culinară cu rețeta acestei salate extraordinare.

INGREDIENTE:

-1400 g de vinete;

-1400 g de roșii;

-700 g de castraveți;

-700 g de ardei dulci (preferabil, roșii);

-300 g de ceapă;

-o lingură de sare;

-90 g de zahăr;

-200 ml de ulei;

-70 ml de oțet 9%.

Din aceste ingrediente noi am obținut 3 litri de salată.

Dacă aveți esență de oțet 70% și vreți să o diluați, puteți să procedați astfel:

1.Diluați 10 ml de oțet 70% cu 70 ml de apă rece, adică folosiți o parte de oțet și 7 părți de apă.

2.Diluați 2.5 lingurițe de oțet 70% cu 100 ml de apă rece = veți obține 100 ml de oțet 9%.

MOD DE PREPARARE:

1.Tăiați vinetele în bucățele. Puneți-le într-un bol potrivit, presărați-le cu sare și lăsați-le să se odihnească pentru puțin timp. Apoi scurgeți lichidul, pe care ele l-au eliberat. Spălați-le bine și stoarceți-le cu mâinile.

2.Tăiați castraveții și ardeii dulci în bucățele.

3.Pasați pulpa roșiilor, îndepărtând coaja lor: fie dați-le prin răzătoare, fie treceți-le prin storcătorul de fructe.

4.Tăiați cepele în semiluni sau jumătăți de semilună.

5.Turnați pulpa de roșii într-o cratiță încăpătoare. Puneți-o pe foc moderat și aduceți-o până la punctul de fierbere.

6.Cum numai pulpa de roșii va da în clocot, adăugați ceapa în cratiță. Amestecați și fierbeți totul pe parcursul a 5 minute.

7.Adăugați castraveții, vinetele și ardeii dulci în cratiță. Amestecați.

8.Aduceți compoziția până la punctul de fierbere, după care înnăbușiți-o timp de 20 minute, sub capac, amestecând frecvent.

9.Apoi adăugați sarea, zahărul, uleiul și oțetul. Amestecați. Fierbeți salata timp de încă 5 minute, pe foc mic. Gustați-o și, dacă este necesar, mai adăugați sare sau zahăr.

10.Transferați salata fierbinte în borcane sterilizate, închizându-le ermetic cu capace sterilizate.

11.Întoarceți conservele cu capacele în jos și înveliți-le cu o pătură călduroasă până se vor răci complet.

12.Transferați-le la locul de păstrare.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

Loading...