Rețete Dietă

Rețeta de roșii marinate cu ceapă (fără sterilizare)!

O rețetă gustoasă de roșii conservate pentru iarnă. Ceapa este crocantă, iar roșiile dulci.

INGREDIENTE (PENTRU 1 BORCAN DE 3L):

[rssposition position="1585382889" template="lista"]

-roșii;

-ceapă medie;

-2 linguri de sare;

-5 linguri de zahăr;

-1 lingură de acid acetic 70%;

-5 cuișoare.

MOD DE PREPARARE:

1.Sterilizați preventiv borcanele și fierbeți capacele.

2.Înțepați fiecare roșie în regiunea cotorului cu o scobitoare. Astfel coaja roșiilor nu va crăpa.

3.Curățați ceapa de coajă și tăiați-o inele, dar nu foarte subțiri. Folosiți cepe medii, deoarece cepele mari nu arată atât de aspectuos.

4.Adăugați în fiecare borcan câte 5 cuișoare, apoi straturi de ceapă și roșii.

5.Umpleți borcanele cu apă clocotită, le acoperiți cu capace și le lăsați pentru 15-20 de minute.

6.După care, scurgeți apa într-o cratiță și o dați în clocot.

7.Adăugați sare în borcane: în cele de 1,5l câte 1 lingură de sare, iar în cele de 0,7l câte 2 lingurițe.

8.Apoi adăugați zahăr: câte 3 linguri în borcanele de 1,5l și câte 2 linguri în borcanele de 0,7l.

9.Turnați apa clocotită din cratiță în borcane până sub umeri.

10.Apoi adăugați acid acetic în fiecare borcan și le umpleți până la margini cu apă clocotită din cratiță.

11.Înfiletați borcanele, apoi le agitați, le întoarceți cu susul în jos, le acoperiți cu ceva călduros și le lăsați să se răcească complet.

Conserva este una foarte gustoasă. Trebuie neapărat să încercați și să vă convingeți.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

Loading...

Parteneri:

[rssposition position="1585382895" template="doua-coloane"]