Rețete Dietă

Reteta delicioasa fara coacere, gata in 10 minute – Prajitura cu crema de vanilie, frisca si ciocolata

Aceasta reteta este incredibil de simpla de realizat si are un gust desavarsit. Vom folosi in loc de blat biscuiti si vom avea doua straturi de crema. Unul de budinca, unul de ciocolata sau nutella si toping de frisca cu fulgi de ciocolata.

Ingrediente pentru blat:

850 g biscuiti simpli

Ingrediente pentru primul start de crema:

ciocolata cu lapte
o lingurita de unt
1 lingura de smantana dulce (sau frisca lichida)

Ingrediente pentru cel de-al doilea strat de crema:

3 pachete de budinca vanilie
7 linguri de zahar
1.2 L lapte

Ingrediente pentru toping:

140 g ciocolata cu lapte
500 ml frisca lichida
1 plic de zahar vanilat

Mod de preparare blat:

Vom pregati o tava, tapetata cu hartie de copt. In aceasta vom aseza un rand de biscuiti ca si blat.

Mod de preparare primul start de crema:

Intr-o oala, la bain marie vom amesteca ciocolata, untul si smantana. Vom amesteca pana la omogenizarea acesteia. Cand crema este gata o dam deoparte la racit.

Mod de preparare crema de budinca:

Intr-o cratita vom amesteca praful de budinca, laptele si zaharul. Vom adauga oala pe focul mic si vom amesteca continuu pana cand aceasta va capata consistenta unei creme ingrosate. Vom amesteca continuu pentru a nu se forma cocoloase. Cand aceasta este gata o dam deoparte.

Mod de preparare prajitura:

Vom incepe prin adaugarea unui start de crema de ciocolata peste cel de biscuiti. Deasupra vom forma iar un strat de biscuiti si vom turna peste crema de budinca. Peste crema de budinca vom adauga un start de frisca. Aceasta am mixat-o in prealabil cu zaharul vanilat cu ajutorul unui mixer.

Peste stratul de frisca vom rade ciocolata cu lapte sau facem un toping de ciocolata topita.

Prajitura este gata! Pofta buna!