Ingrediente:
1 fiolă esență de vanilie
9 ouă mari
250 g zahăr
sare
150 ml apă
1 lingură cacao
coajă de lămâie
150 ml ulei
1 fiolă esență de rom
1 plic praf de copt
400 g făină
Mod de preparare:
1. Pentru început, separăm gălbenușurile de albușuri. Cu ajutorul unui mixer, batem gălbenușurile spumă. Adăugăm uleiul, esențele, coaja de lămâie și amestecăm bine.
2. Albușurile le batem spumă. Adăugăm siropul de zahăr, compoziția de gălbenușuri și ulei. Amestecăm foarte bine până la omogenizare.
3. Treptat, adăugăm făina cernută și praful de copt. Mixăm bine, pe urmă turnăm 3 sferturi de aluat într-o tavă de chec. În aluatul rămas, adăugăm pudra de cacao și amestecăm. Turnăm aluatul obținut, peste cel din tavă și coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 45 de minut.