Rețete Dietă

Prăjitură de mere cum nu mănânci în fiecare zi – Rețetă fină, elegantă și delicioasă

Ingrediente pentru aluat:

150 ml de lapte
1-2 lingurițe de drojdie uscată
1 ou
1 lingură de smântână
1,5 pahare de zahăr
1/2 linguriță de sare
50 g de unt
370 g de făină
Pentru umplutură:

3 mere (mijlocii)
40 g de zahăr
1/2 linguriță de scorțișoară
ulei vegetal – pentru ungerea formei

Metoda de preparare:

1. Se dizolvă drojdia în lapte cald. Adăugați zahăr, sare, smântână, ouă și unt topit.

2. Se amestecă bine. Cerneți făina. Frământați aluatul, acoperiți-l cu un prosop și puneți-l într-un loc cald la crescut, timp de 25-30 de minute.

3. Între timp, amestecați zahărul cu scorțișoară. Spălați merele pe urmă le curățați.

4. Dați prin zahăr cu scorțișoară fiecare felie de măr. După 25-30 minute, aluatul este crescut.

5. Întindeți aluatul într-o foaie cu o grosime de aproximativ 1 cm. Tăiați-l în cerculețe. În fiecare cerc, așezați o felie de măr.

6. Așezați pachețelele în formă de cerc, într-o tavă de copt.

7. Forma trebuie acoperită cu hârtie de copt și tapetată cu ulei vegetal.

8. Decorați cu zahăr pudră.

9. Lăsați 15 minute într-un loc cald.

10. Coaceți într-un cuptor, preîncălzit la 180 de grade, timp de 20-25 minute, până se rumenește.

11. Scoateți prăjitura finită din cuptor, adăugați zahăr pudră.

12. Bucățile de prăjitură se separă ușor una de cealaltă.