Ingrediente pentru aluat:
150 ml de lapte
1-2 lingurițe de drojdie uscată
1 ou
1 lingură de smântână
1,5 pahare de zahăr
1/2 linguriță de sare
50 g de unt
370 g de făină
Pentru umplutură:
3 mere (mijlocii)
40 g de zahăr
1/2 linguriță de scorțișoară
ulei vegetal – pentru ungerea formei
Metoda de preparare:
1. Se dizolvă drojdia în lapte cald. Adăugați zahăr, sare, smântână, ouă și unt topit.
2. Se amestecă bine. Cerneți făina. Frământați aluatul, acoperiți-l cu un prosop și puneți-l într-un loc cald la crescut, timp de 25-30 de minute.
3. Între timp, amestecați zahărul cu scorțișoară. Spălați merele pe urmă le curățați.
4. Dați prin zahăr cu scorțișoară fiecare felie de măr. După 25-30 minute, aluatul este crescut.
5. Întindeți aluatul într-o foaie cu o grosime de aproximativ 1 cm. Tăiați-l în cerculețe. În fiecare cerc, așezați o felie de măr.
6. Așezați pachețelele în formă de cerc, într-o tavă de copt.
7. Forma trebuie acoperită cu hârtie de copt și tapetată cu ulei vegetal.
8. Decorați cu zahăr pudră.
9. Lăsați 15 minute într-un loc cald.
10. Coaceți într-un cuptor, preîncălzit la 180 de grade, timp de 20-25 minute, până se rumenește.
11. Scoateți prăjitura finită din cuptor, adăugați zahăr pudră.
12. Bucățile de prăjitură se separă ușor una de cealaltă.