Rețete Dietă

Prăjitura Snickers – delicioasă și ușor de preparat. Fără coacere

De fiecare data cand fac aceasta prajitura delicioasa, dispare de pe masa intr-o clipa… este cel mai gustos desert pe care l-am mancat vreodata. Incearca si tu reteta mea usoara, fara coacere!

Ingrediente:

650 ml lapte + inca putin pentru inmuiat, 2 pachete budinca de vanilie
1/2 cana zahar pudra, 200 gr unt
250 gr lapte condensat caramelizat
120 gr alune sarate, 220 gr biscuiti
200 gr ciocolata, 10 linguri smantana frisca 30% grasime
Mod de preparare:

Se pune la fiert, intr-un vas 400 ml lapte impreuna cu 100 gr unt si jumatate de cana de zahar pentru a se dizolva. In 250 ml lapte se dizolva budinca si se toarna apoi peste laptele fiert din vas. Se amesteca continuu pana se ingroasa, apoi se ia de pe foc si se lasa la racit.

Intr-un alt vas, separat, se bate untul ramas cu mixerul pana se formeaza o spuma, apoi se adauga laptele condensat si alunele sarate.

Inmuiem biscuitii in laptele ramas, ii intindem pe o tava patrata si punem peste ei jumatate din crema de budinca pregatita anterior. Mai punem un strat de biscuiti dupa care intindem un strat de lapte condensat.

La final, punem iar un strat de biscuiti, unul de budinca si inca unul de biscuiti. Acum putem pregati toppingul de ciocolata. Rupem ciocolata in bucatele si o punem intr-un bol impreuna cu smantana pentru frisca.

Bagam bolul in cuptorul cu microunde pentru cateva secunde, apoi il scoatel si amestecam bine pentru a se combina cele doua ingrediente.

Turnam glazura obtinuta peste prajitura. Cand am terminat de asamblat prajitura o punem la frigider pentru cateva ore, insa de preferat ar fi sa stea la frigider toata noapte pentru a se inmuia biscuitii. A doua zi se poate taia si servi. Pofta buna!