Rețete Dietă

Clătite cu făină de graham, umplute cu frișcă și fructe – o rețetă inedită

Iti plac clatitele? Eu le ador, de aceea, in fiecare saptamana prepar o portie de clatite. Incerc tot felul de retete, cu fructe, spanac, etc. Zilele trecute am incercam sa fac clatite din faina de graham. Rezultatul a fost spectaculos, asa ca am decis sa fac publica reteta folosita.

Ingrediente pentru aluat:

375 gr faina de graham, 125 gr faina de grau
2 oua, 375 ml apa, 2 linguri cacao
3-4 linguri ulei de rapita + inca putin pentru prajit, 375 ml lapte
1 linguita zahar vanilat, un varf de sare

Ingrediente pentru umplutura:

500 ml smantana pentru frisca, 3 linguri zahar pudra
2 pliculete intaritor pentru frisca
Fuctele preferate

Cum se prepara?

Se lasa faina de graham la inmuiat in apa pentru aproximativ o ora. Dupa ce au trecut cele 60 de minute, se adauga faina de grau, laptele, ouale, cacaua, sarea, zaharul si uleiul. Se amesteca bine pana se obtine un aluat neted.

Punem o tigaie pe foc si o ungem cu putin ulei. Cand tigaia s-a incalzit suficient, incepem sa prajim clatitele pe ambele parti, exact cum procedam in cazul clatitelor clasice.

Intr-un bol, vom bate cu un mixer smantana pentru frisca pana se ingroasa, apoi adaugam zaharul pudra si intaritorul. Batem bine pana obtinem o frisca tare, lucioasa, apoi taiem fructele in feliute mici.

Punem frisca pe clatite si adaugam felii de fructe. La final rulam clatitele pentru a le da forma unui sul. Daca doresti poti presara zahar pudra deasupra sau poti turna ciocolata topita.