Ingrediente necesare (pentru o tavă de 15 * 26 cm)
Pentru partea cu cocos:
500 ml lapte
3 linguri făină
5 linguri zahăr
200 g fulgi de cocos
1 plic zahăr vanilat
2 lingurițe gelatină
Pentru partea cu biscuiți:
100 g biscuiți mărunțiți
100 g biscuiți zdrobiți
150 ml apă
100 g zahăr
4 linguri cacao
200 g margarină
esență de rom (după gust)
Pentru decor: 5-6 linguri fulgi de cocos
Mod de preparare:
Începem cu partea cu cocos. Amestecăm bine făina cu laptele, apoi adăugăm și zahărul, zahărul vanilat și amestecăm bine toate ingredientele pe foc (fără să fierbem). Punem deoparte să se răcească. Când s-a răcit, adăugăm gelatina și fulgii de cocos și amestecăm bine bine…
Continuăm cu partea cu biscuiți: punem zahărul, praful de cacao și margarina în apă și fierbem pentru câteva minute.
Punem biscuiții mărunțiți si biscuiții zdrobiți într-un bol, turnăm peste ei compoziția de cacao încă fierbinte, apoi adăugăm și esența de rom.
Amestecăm bine și lăsăm deoparte să se răcească…
Tapetăm tava cu folie, întindem uniform compoziția cu cocos, apoi cea de biscuiți și, la final, restul compoziției cu cocos.
Lăsăm la frigider peste noapte! A doua zi tăiem în cubulețe egale și presărăm cu fulgii de cocos.
Să o savurați cu drag! Poftă bună!