Aceasta placintă se face din aluat de pâine și zahăr. Uite cum.
Ingrediente: 1 kg faina, 20 g drojdie, 10 g zahar, 15 g sare, sare.
Cum se prepară?
Inainte de folosire faina se va cerne. Intr-un castron se va prepara in prealabil plamadeala, pentru activarea drojdiei, din 100 g faina, drojdia si zaharul inmuiate cu apa calduta, pana la consistenta unei smantani.
Drojdia nu se va opari deoarece isi pierde calitatile. Plamadeala se lasa sa creasca la caldura. Dupa ce a crescut se framanta faina cu uleiul, sare si plamadeala. Se foloseste apa in asa fel incat aluatul sa fie potrivit de tare. Se lasa sa creasca la caldura.
Ingrediente: jumătate de kg aluat de paine, 250 g zahar, 50 ml ulei, 200 g margarina
Cum se prepară?
Se imparte aluatul in patru. Din fiecare sfert de aluat se face o foaie de placinta de forma aproximativ dreptunghiulara ceva mai groasa ca pentru strudel. Se unge cu margarina topita si zaharul. Se ruleaza foaia cu atentie pentru a nu se rupe.
Se aseaza in tava de la aragaz, unsa cu ulei.
Inainte de a aseza in tava placinta se „invarte” ca un strudel. In acest fel foaia se subtie si mai mult.
Dupa asezarea in tava, cele 4 bucati se ung cu putin zahar tos. Se coace la foc potrivit 40 minute. Se serveste de preferinta rece.