O placinta delicioasa, umeda si moale, cu zeama lamaie, piersici si un strat de branza…incredibil de gustoasa. Poti folosi chiar si piersici din conserva, dar trebui sa renunti la zahar si faina. Incearca si tu aceasta reteta si surprinde-i pe cei dragi cu un desert delicios.
Ingrediente pentru aluat:
300 gr unt, 230 gr zahar
6 oua, zeama de la 3 lamai
300 gr faina de grau, 3 lingurite praf de copt
Ingrediente pentru umplutura de branza:
500 gr crema de branza, 20 gr budinca de vanilie
80 gr zahar, 2 oua, 2 lingurite zahar vanilat
Ingrediente pentru umplutura de piersici:
600 gr piersici decojite si taiate
O lingura de zahar si o lingura de faina
Ingrediente pentru glazura:
7 linguri zahar pudra, zeama de la jumatate de lamaie
Cateva picaturi de apa (daca este necesar)
Mod de preparare:
Intr-un bol se pune untul moale si zaharul si se amesteca cu un mixer pana se formeaza o masa pufoasa. Se adauga ouale, unul cate unul si se amesteca constant. Dupa ce am adaugat toate ouale, turnam zeama de lamaie si continuam sa amestecam. Adaugam si faina cernuta cu praful de copt si amesteca bine pana se incorporeaza.
Intr-un alt bol, preparam umplutura de branza. Amestecam toate ingredientele cu un mixer pana obtinem o crema neteda. Dupa ce am terminat crema, scurgem piersicile de zeama si le amestecam cu zaharul si faina.
Pe o tava (25×30 cm) tapetata cu hartie de copt, punem 2/3 din aluat, punem piersicile pe el, apoi adaugam crema de branza si restul de aluat deasupra. Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru 50 minute.
Pentru a prepara glazura, va trebui sa turnam zeama de la jumatate de lamaie si putina apa (daca este necesar) peste zaharul pudra. Amestecam bine pana obtinem glazura, pe care o turnam apoi peste placinta scoasa din cuptor. Pofta buna!