Rețete Dietă

Maia pentru pâine FĂRĂ DROJDIE – așa o făceau bunicile noastre

Este foarte usor sa faci maia pentru paine fara drojdie. Este suficient sa ai ingredientele potrivite si, evident, putina rabdare, deoarece dureaza o saptamana sa obtii produsul final.

Ai nevoie de:

[rssposition position="1585382889" template="lista"]

Faina de secara
Apa
Cum se prepara?

In prima dimineata, turnam intr-un borcan mare, curat, 3 linguri de faina si 4 linguri de apa. Amestecam totul cu o lingura de lemn. Se acopera borcanul cu un prosop de hartie si o banda de cauciuc si se pune intr-un loc cald. Seara, trebuie doar sa amestecam putin continutul.

A doua zi, vom mai adauga 3 linguri de faina si 2 linguri de apa. Seara amestecam din nou. In urmatoarele 5 zile, repetam procedeul efectuat in cea de-a doua zi. Dupa 7-10 zile maiaua trebuie fie gata.

Observatii suplimentare:
Dupa 3 zile aluatul trebuie sa faca bule de aer. Maiaua va „creste” si va avea un miros specific, usor acru.
Apa folosita ar trebui mai intai fiarta si apoi racita.
Daca la suprafata vasului se aduna apa, redu cantitatea de apa adaugata zilnic si adauga mai multa faina.
In cazul in care mucegaieste, maiaua trebuie aruncata imediat.
La fiecare 7-10 zile, vasul in care se pastreaza maiaua trebuie inlocuit.
Daca vrei sa obtii un produs calitativ, foloseste o faina de secara buna, bogata in minerale. Cu cat culoarea fainii este mai inchisa, cu atat faina este mai buna.

Daca faci maia pe timpul iernii, ar fi bine sa o pastrezi intr-un cuptor gol sau langa un calorifer. Daca insa o prepari vara, o poti tine in camara sau intr-un dulap de bucatarie.

Loading...

Parteneri:

[rssposition position="1585382895" template="doua-coloane"]