Rețete Dietă

Iahnie de fasole pestriță – Se prepară din 500g fasole, 3 morcovi, 2 cepe, 1 ardei și…

Ingrediente necesare:

500 g fasole pestriță
3 morcovi
2 cepe
1 ardei
3 frunze dafin
1 linguriță tarhon
200 ml suc de roșii
Ulei
Sare

Mod de preparare:

Cu o seară înainte, punem fasolea la înmuiat în apă rece.

A doua zi, punem fasolea la fiert în apă curată. Când apa începe să clocotească, schimbăm apa cu apă curată fierbinte. Repetăm procesul și a treia oară adăugăm în apă și frunzele de dafin.

Fierbem fasolea până este bine fiartă și apa scade.

Într-o oală cu ulei încins, călim ceapa tocată mărunt, împreună cu morcovii și ardeiul tocat. Când legumele sunt aproape făcute, adăugăm peste ele sucul de roșii, lăsăm să dea în câteva clocote, condimentăm după gust, apoi luăm sosul de pe foc.

Peste fasolea fiartă turnăm sosul de roșii, amestecăm li mai fierbem timp de 10-15 minute, la foc mediu, amestecând din când în când.

La final, adăugăm și o linguriță de tarhon.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!

Rețetă preluată de pe www.barbatlacratita.ro