Ingrediente necesare:
1 borcan fasole verde
2 linguri susan ( opțional )
2 căței usturoi
1 ceapă
3-4 linguri ulei
Sare și piper
Mod de preparare:
Începem prin a încinge bine o tigaie uscată ( fără ulei ), apoi adăugăm susanul și îl prăjim un pic, timp de 5 minute, la foc mic. Amestecăm din când în când iar după ce s-a prăjit, îl scoatem din tigaie într-un vas.
În tigaie în care s-a prăjit susanul, încingem câteva linguri de ulei în care călim apoi ceapa curățată și tocată mărunt timp de câteva minute până se înmoaie.
Spălăm foarte bine fasolea verde, o lăsăm să se scurgă apoi o adăugăm peste ceapa călită.
Amestecăm, acoperim tigaie cu un capac și lăsăm fasolea timp de 10 minute, la foc mediu.
Între timp, curățăm cățeii de usturoi, îi tocăm foarte mărunt și îi frecăm cu o linguriță de ulei și sare, până obținem o pastă albă. Peste această pastă adăugăm 3 linguri de apă și un pi de piper și amestecăm foarte bine.
După ce fasolea a fiert, turnăm peste ea mujdeiul de usturoi, presărăm și susanul prăjit și amestecăm.
Această mâncărică poate fi folosită și ca garnitură dar și ca mâncare de post.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!
Rețetă preluată de pe www.barbatlacratita.ro