Clătite subțiri din cartofi – De 100 ori mai bune decât orice alte clătite aperitiv – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente necesare:
4-5 cartofi
300 g făină
3 ouă
5 linguri ulei
300 ml lapte
1 lingură zahăr
3-4 căței de usturoi
verdeață
sare
Mod de preparare:
1. Decojim cartofii, îi spălăm pe urmă îi tăiem în 4 bucățele. Așezăm cartofii într-un vas, adăugăm apă, sare și îi fierbem până când sunt gata.
2. După ce cartofii au fiert, îi facem piure, cu ajutorul unui blender. Mixăm în același vas unde au fiert, fără să-i strecurăm.
3. Adăugăm cățeii de usturoi decojiți și mărunțiți, laptele fiert, ouăle, făina și amestecăm bine. Adăugăm uleiul și o linguriță de sare. Mixăm foarte bine, pe urmă lăsăm compoziția 25-30 de minute.
4. Coacem clătitele într-o tigaie încinsă cu puțin ulei. După ce am turnat aluatul în tigaie, le decorăm cu verdeață. Este necesar să aveți grijă când le întoarceți deoarece sunt fragile.
5. Clătitele se pot servi simple sau cu umplutură de ciuperci, carne sau legume.
Să aveți poftă!