Rețete Dietă

Cheesecake revigorant cu lime și kiwi + cremă de brânză – un desert foarte delicios, FĂRĂ COACERE!

INGREDIENTE:

-200 g de biscuiți (de genul „Petit Beurre”);

-500 g de smântână fermentată;

-100 g de unt;

-150 g de brânză dulce;

-120 g de zahăr;

-doua plicuri de gelatină (10 g);

-un plic de zahăr vanilat (10 g);

-un lime (sau o lămâie);

-un kg de Kiwi;

-o rămurică de mentă (opțional).

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți baza cheesecake-ului: măcinați biscuiții cu un blender sau robot de bucătărie. Dacă nu aveți asemenea aparate, puneți biscuiții într-o pungă și mărunțiți-i cu un sucitor.

2.Untul trebuie lăsat într-un loc cald ca să se înmoaie. Dacă nu aveți timp sau ați uitat să faceți acest lucru, încălziți-l în cuptorul cu microunde sau pe bain-marie.

3.Puneți biscuiții măcinați și untul într-un bol. Amestecați-i foarte bine.

4.Apoi luați o tavă cu pereți detașabili (diametru — 22 cm) și tapetați-i fundul cu hârtie de copt.

5.Puneți aluatul nisipos în tavă, răspândindu-l uniform și presându-l bine.

6.Puneți aluatul în frigider pentru 30 minute și începeți pregătirea cremei de brânză.

7. Bateți frișca cu zahăr pudră şi vanilie până obţineţi o cremă pufoasă. Pregătiţi un pliculet de gelatina conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

8. Amestecați crema de brânză cu sucul de lămâie şi gelatina pregătită.

9. Apoi adăugaţi frişca bătută şi amestecaţi bine.

10. Puneţi crema obţinută deasupra blatului de biscuiţi. Lăsaţi puţină cremă pentru decor. Daţi prăjitura la frigider 2 ore.

11. Curăţaţi fructele de coajă, puneţi-le în blender şi mărunțiți-le piureu. Adăugați zahărul şi puneţi amestecul la foc mic. Lăsați doar să se dizolve zahărul şi luaţi de pe foc (dacă o să fierbeţi piureul prea mult, atunci el poate să-şi schimbe culoarea).

13.Pregătiţi celalalt pliculet de gelatina conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

14.Mixând în continuare, turnați gelatina în jet subțire.

15.Lăsați compoziția puţin să se răcească şi turnați-o peste crema de brânză, distribuind-o uniform.

16.Scoateți cheesecake-ul din frigider și turnați jeleul peste stratul închegat de brânză.

17.Apoi dați prăjitura pregătită la frigider pentru încă 4-5 ore, pentru ca toate straturile să se întărească complet.

18.Nu uitați să scoateți cheesecake-ul din tavă înainte de a-l servi.

Loading...