Rețete Dietă

Îngrășământ universal, după care tomatele inundă în ovare! Vă împărtășim rețeta!

În unele grădini, tomatele au multe legume, iar tufele sunt viguroase și verzi, iar în altele putem vedea exact opusul – puține ovare și flori mici, majoritatea dintre ele ofilindu-se. Venim cu rețeta unei soluții universale, care duce la creșterea considerabilă a numărului de ovare, luptă foarte bine cu bolile și servește drept îngrășământ pentru creșterea frunzelor. Soluția poate fi folosită și pentru prelucrarea vinetelor, ardeilor și castraveților.

Dizolvați 1-1,5 gr de acid boric într-un pahar cu apă fierbinte. Acidul boric favorizează legarea legumelor. Adăugați un vârf de cuțit de permanganat de potasiu. Soluția pregătită corect trebuie să aibă o culoare roz întunecat. Permanganatul de potasiu ajută plantele să reziste la diferite boli.

Pregătiți și 1 pahar cu lapte. Datorită acestui component, soluția se va menține mai mult timp pe suprafața tomatelor.

De asemenea, mai aveți nevoie de 60 picături (1,5 ml) de iod pentru profilaxia bolilor.

Ultimul component, 1 linguriță de uree, care va întări frunzele și le va oferi o culoare intensă.

Combinați toate componentele și diluați soluția cu 10l de apă. Cel mai bine ar fi să prelucrați frunzele de tomate cu un recipient cu pulverizator. Procedura se efectuează de cel puțin 3 ori pe parcursul sezonului, dar se poate și o dată la 10 zile. Soluția este destul de inofensivă.

După ce le stropiți, fiecare frunză trebuie să fie complet umezită de lichid.

Îngrășământul se potrivește atât pentru culturile din sere, cât și pentru cele din câmp deschis.

Încercați soluția și deja peste 1 săptămână tomatele dumneavoastră vor fi de nerecunoscut. Florile vor fi mai mari, iar frunzele vor căpăta o frumoasă culoare verde.

Spor la grădinărit!