Rețete Dietă

“Sarmale” cu ciocănele de pui – Aromate și delicioase, așa bunătate sigur nu ați mai gustat

“Sarmale” cu ciocănele de pui – Aromate și delicioase, așa bunătate sigur nu ați mai gustat – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare:

6 frunze de varză
6 ciocănele de pui
1 ceapă
4 căței de usturoi
1 morcov
1 ardei dulce
70 g sos de roșii
200 g smântână
60 g orez
250 ml apă
1 linguriță zahăr
sare
1 lingură busuioc
1 roșie
Mod de preparare:

1. Pentru început, curățăm ciocănelele. Le condimentăm cu sare, piper, pe urmă le prăjim într-o tigaie încinsă cu ulei.

2. Într-o oală cu apă, fierbem 6 frunze de varză. Procedăm la fel cu orezul.

3. Cu ajutorul unui cuțit, curățăm ceapa și morcovul. Ceapa o tăiem mărunt iar morcovul îl dăm prin răzătoare. Le prăjim într-o tigaie încinsă cu ulei.

4. Amestecăm orezul cu legumele pregătite anterior.

5. După ce au fiert, așezăm frunzele de varză pe un platou. Pe deasupra, adăugăm umplutura pregătită anterior, pe urmă așezăm câte o pulpă de pui.

6. Formăm pachețele pe care le așezăm într-o tigaie.

7. Adăugăm ardeiul tăiat cubulețe și usturoiul.

8. Pentru sos, amestecăm smântâna cu sosul de roșii. Adăugăm 1 pahar de apă, busuiocul, 1 linguriță de zahăr și sarea. Amestecăm bine, pe urmă turnăm sosul în tigaie. Acoperim cu un capac și gătim la foc mic 40 de minute. La final, decorăm cu felii de roșii.

Savurați cu poftă! Poftă mare!

Loading...