Rețeta Nr. 1 – Pipote de pui într-un timp record
Ingrediente:
pipote de pui
4 cepe
6 linguri ulei
2 lingurițe bicarbonat
condimente după gust
Mod de preparare:
1. Pentru început, curățăm pipotele de pui. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem ceapa mărunt și o prăjim într-o tigaie încinsă cu ulei.
2. Adăugămn pipotele și gătim la foc mic până se rumenesc frumos. Adăugăm bicarbonatul de sodiu și amestecăm.
3. Condimentăm după bunul plac și acoperim cu un capac. Gătim la foc mic. Dacă mai sosul este prea uscat, adăugăm apă.
Rețeta Nr. 2 – Pipote înăbușite cu ciuperci și cartofi
Ingrediente necesare:
1300 g pipote de pui
800 g cartofi
600 g ciuperci proaspete
100 g smântână
2 ouă
frunze de dafin
sare
piper
Mod de preparare:
1. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem ciupercile bucățele mari. Cartofii îi tăiem cubulețe.
2. Tăiem carnea de pui bucățele și o adăugăm într-un vas cu apă. O punem la fiert la foc mic, timp de 2 ore.
3. După acest interval de timp, adăugăm ciupercile și cartofii. Într-un bol separat, batem ouăle cu smântână, pe urmă turnăm amestecul în oală. Gătim la foc mic când este gata.
Rețeta Nr. 3 – Pipote cu bere
Ingrediente necesare:
2 kg pipote
800 ml bere
6 cepe
120 g unt
4 linguri maioneză
ulei
piper negru
Mod de preparare:
1. Pentru început, prăjim pipotele într-o tigaie încinsă cu ulei.
2. Adăugăm 600 ml de bere și gătim la foc mic timp de 30 de minute.
3. Adăugăm ceapa tăiată rondele, berea, untul, maioneza, piperul și amestecăm foarte bine.
Gătim la foc mic încă 30 de minute.
Să aveți poftă! Poftă bună!