Rețete Dietă

Ruladă de cocos – Un deliciu care nu necesită coacere. Eu am făcut-o cu mascarpone

Acesta este o reteta simpla care nu necesita coacere. Rezultatul este o rulada delicioasa de biscuiti cu crema de branza sau mascarpone si cocos. Perfecta sa satisfaca poftele tuturor de dulce.

Ingrediente pentru blat:

300 g biscuiti simpli
30 g cacao
2 linguri de zahar pudra
o lingurita esenta de rom
240 ml lapte
Ingrediente pentru crema:

350 g crema de branza sau mascarpone
4 linguri de zahar pudra
100 g nuca de cocos
o lingura esenta de vanilie

Intr-un mixer vom sfarma biscuitii. Peste acestia vom adauga zaharul, esenta de rom, cacaoa si laptele mixand continuu pana cand toate ingredientele se vor omogeniza si vor avea textura unui blat. Daca compozitia este prea uscata, va trebui sa mai adaugati niste lapte. In caz contrar mai adaugati niste biscuiti, pana cand compozitia are textura unui blat ok.

Intre timp vom pregati o folie de aluminiu peste care vom presara niste zahar pudra. Peste aceasta vom intinde cu ajutorul unui sucitor compozitia de biscuiti din mixer, pana cand rezulta o foaie nici prea groasa, nici prea subtire. Dupa cum observati si in imagini.

Intr-un bol vom amesteca crema da branza sau mascarponele (aici alegeti dumneavoastra ce va place mai mult) cu zaharul, nuca de cocos si esenta de vanilie. Vom amesteca pana cand toate acestea se incorporeaza si rezulta o crema fina de branza.

Vom incepe prin adaugarea cremei de branza peste blatul de biscuiti. Cu ajutorul foliei de aluminiu vom rula strans compozitia pentru a crea o rulada. Rulada este gata! O putem adauga la frigider timp de 2-3 ore pana cand aceasta este gata si putem sa o consumam.

Cand aceasta este gata o scoatem din folie si adaugam peste ea nuca de cocos.

Dupa cum vedeti la mine in poze, eu am pastrat putin din compozitie ca sa creez acele bilute pentru decor. Le-am format in mana si apoi le-am tavalit prin cocos. Daca doriti si dumneavoastra sa faceti asta.