Ingrediente:
300 g făină
11 ouă
330 g unt
490 g zahăr
1,5 kg brânză de vaci
90 g stafide
1-2 lingurițe zahăr vanilat
1 lămâie
4 linguri amidon
Mod de preparare:
1. Pentru aluat, amestecăm făina cu 130 de grame de unt tăiat bucățele. Adăugăm 150 de grame de zahăr, 1 linguriță de zahăr vanilat și 2 ouă. Amestecăm cu ajutorul unui mixer până la omogenizare.
2. Acoperim aluatul cu folie alimentară și îl punem la congelator pentru 20 de minute.
3. După acest interval de timp, scoatem aluatul din congelator. Tăiem o treime pe care o punem înapoi în congelator. Întidem restul de aluat într-o foaie subțire. Așezăm aluatul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Cu ajutorul unei furculițe, realizăm înțepături pe suprafața aluatului.
4. Coacem blatul la temperatura de 180 de grade, timp de 20 de minute.
5. Într-un bol, dăm untul rămas prin răzătoare. Adăugăm 140 de grame de zahăr, vanilie și amestecăm bine cu ajutorul unui mixer.
6. În timp de amestecăm, adăugăm treptat 6 gălbenușuri și brânza de vaci. Mixăm bine până la omogenizare.
7. Batem albușurile cu ajutorul unui mixer (păstrăm 2 linguri), până când obținem o spumă densă. Adăugăm 50 de grame și amestecăm. Turnăm spuma obținută în compoziția de brânză, adăugăm amidonul, stafidele și amestecăm totul foarte bine.
8. Tapetăm blatul cu crema obținută anterior. Scoatem aluatul rămas de la congelator și îl tăiem fâșii subțiri de 1 cm. Le așezăm peste stratul de cremă și le tapetăm cu gălbenușul rămas. Coacem la temperatura de 170 de grade, timp de 60 de minute.
9. După acest interval de timp, lăsăm prăjitura la răcit câteva ore.
10. Într-un bol, amestecăm sucul de la o lămâie cu 150 de grame de zahăr și 2 linguri de albuș de ou. Tapetăm prăjitura cu amestecul obținut.
Poftă mare!