Rețete Dietă

Rețetă de bulion, fără conservant

Rețetă de bulion, fără conservant

Mod de preparare:

[rssposition position="1585382889" template="lista"]

Spălăm și curățăm de codițe roșiile, apoi le tăiem în patru și le trecem prin mașina de măcinat roșii.

Aceasta va separa cojile și sâmburii de pulpă, rezultând un suc limpede și curat.

În cazul în care nu folosim această mașină, fierbem roșiile apoi le trecem printr-o sită, pasându-le până rămân doar semințele și cojile.

Punem apoi sucul obținut la fiert, amestecând și încorporând și spuma formată. Fierbem până această spumă dispare – în acel moment bulionul este gata.

Transferăm bulionul clocotit în sticle sterilizate.

Pentru a obține pastă de roșii, fierbem bulionul în continuare la foc mic, până scade la jumătate și capătă o consistență mai groasă.

Transferăm pasta de roșii în borcane sterilizate.

Pentru a steriliza sticlele și borcanele, le spălăm cu detergent, le clătim foarte bine, le lăsăm să se scurgă, apoi le punem pe o tavă și le dăm la cuptor. Aprindem cuptorul și lăsăm sticlele și borcanele pentru 30 de minute. după 30 de minute, stingem focul și lăsăm borcanele să se răcească în cuptor.

Nu uităm să sterilizăm și capacele sticlelor și borcanelor!

După ce am închis ermetic sticlele și borcanele, le învelim în pături călduroase și le lăsăm să se răcească lent, după care le depozităm în cămară.

După ce le deschidem, le păstrăm la frigider

Loading...

Parteneri:

[rssposition position="1585382895" template="doua-coloane"]