Rețete Dietă

Rețeta, care demonstrează că chiar și din cel mai ieftin pește poate fi preparat un adevărat deliciu!

Chifteluțele japoneze de pește pot fi preparate din orice tip de pește. Sunt delicioase, fine și pufoase!

INGREDIENTE:

Pentru chifteluțe:

-500 g de file de pește (merluciu, cod, păstrăv, gorbușă etc.);

-4 ouă;

-o lingură de făină;

-½ linguriță de sare;

-o linguriță de zahăr;

-piper negru măcinat — după gust;

-ulei — pentru prăjit.

Pentru garnitură (orez cu porumb):

-150 g de orez;

-450 ml de apă;

-1/3 linguriță de sare;

-o ceapă mică;

-100 g de porumb dulce (congelat sau conservat);

-2 ouă;

-o lingură de sos de soia;

-3-4 linguri de ulei.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți chifteluțele: dacă este cazul, curățați peștii de măruntaie și filetați-i îndepărtându-le și pielea. Aveți nevoie de 500 g de file de pește (noi am folosit cod).

2.Tocați fileurile de pește cu blenderul sau mașina de tocat carne.

3.Separați albușurile și gălbenușurile ouălor.

4.Adăugați gălbenușurile, sarea, piper negru măcinat după gust și făina în vasul de la blender, în care se află peștele tocat. Pasați până la omogenizare. Transferați compoziția obținută într-un bol adânc.

5.Bateți albușurile cu mixerul până la apariția vârfurilor moi. Apoi adăugați zahărul în ele și continuați să le mixați până la apariția vârfurilor persistente.

6.Încorporați treptat spuma de albușuri în compoziția de pește. Amestecați cu spatula până la omogenizare, realizând mișcări circulare, orientate de jos în sus.

7.Modelați chifteluțele cu lingura pe tigaia încinsă, în care ați turnat puțin ulei. Prăjiți-le pe foc mic, pe ambele părți, până vor fi gata și se vor rumeni.

8.Pregătiți garnitura: spălați bine orezul și puneți-l într-o cratiță. Turnați apa peste el. Fierbeți orezul pe foc moderat, sub capac, până va fi gata (durează aproximativ 20 minute).

9.Încingeți puțin ulei pe o tigaie. Adăugați ouăle bătute cu un praf de sare și prăjiți-le sub formă de omletă. Cum numai vor începe să se închege, amestecați-le cu spatula, ca să se rupă în bucățele. După ce vor fi gata, luați-le de pe foc.

8.Pregătiți garnitura: spălați bine orezul și puneți-l într-o cratiță. Turnați apa peste el. Fierbeți orezul pe foc moderat, sub capac, până va fi gata (durează aproximativ 20 minute).

9.Încingeți puțin ulei pe o tigaie. Adăugați ouăle bătute cu un praf de sare și prăjiți-le sub formă de omletă. Cum numai vor începe să se închege, amestecați-le cu spatula, ca să se rupă în bucățele. După ce vor fi gata, luați-le de pe foc.

10.Tăiați ceapa în cubulețe. Prăjiți-o într-o cantitate mică de ulei până se va înmuia.

11.Adăugați porumbul dulce în tigaie. Amestecați și prăjiți totul timp de 1-2 minute.

12.Adăugați orezul fiert. Amestecați.

13.Adăugați bucățelele de omletă și sosul de soia. Amestecați. Luați tigaia de pe foc.

14.Serviți chifteluțele de pește cu garnitura de orez!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

Loading...