Ingrediente blat 1:
8 ouă
4 linguri apă
12 linguri zahăr
4 linguri cacao
14 linguri făină
2 lingurițe praf de copt
Ingrediente blat 2:
8 albușuri
6 linguri zahăr
1 plic zahăr vanilat
1 lingură oțet
Ingrediente sirop:
500 ml apă
8 linguri zahăr
2 plicuri zahăr vanilat
1 fiolă esență de rom
Ingrediente cremă:
8 gălbenușuri
8 linguri zahăr
2 linguri cacao
100 g cafea ness lichidă
100 g unt
Mod de preparare:
1. Pentru primul blat, batem albușurile spumă. Adăugăm sarea, 8 linguri de zahăr și amestecăm bine. Gălbenușurile le amestecăm cu zahărul rămas, adăugăm praful de copt, spuma din albușuri, făina, pudra de cacao și amestecăm foarte bine. Turnăm aluatul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și coacem până când se rumenește frumos.
2. Pentru al 2-lea blat, batem albușurile spumă. Adăugăm sarea, oțetul, zahărul și amestecăm bine.
După ce s-a copt, scoatem primul blat din cuptor și turnăm spuma obținută anterior. Coacem la aceeași temperatură câteva minute.
3. Punem apa, zahărul și zahărul vanilat la fiert până se topește, apoi adăugăm esența derom și amestecăm bine. Turnăm siropul peste blatul obținut anterior.
4. Pentru cremă, punem gălbenușurile la încălzit pe baie de aburi. Adăugăm zahărul, pudra de cacao, cafeaua, amestecăm bine pe urmă luăm vasul de pe foc. Adăugăm untul și mixăm până la omogenizare.
5. Turnăm uniform crema peste prăjitura. La final, decorăm cu frișcă.
Să o savurați cu drag! Poftă bună!