Timp de pregătire:
60 minute
Cantitate:
6 persoane
Ingrediente necesare:
8 ouă
8 linguri zahăr pudră
1 pliculeț praf de copt
Pentru cremă:
3 plicuri praf de budincă cu gust de vanilie
80 ml lapte
zahăr (după gust)
200 g unt
150 g zahăr pudră
1 linguriță esență de vanilie
300 g piersici bine strecurate
500 ml frișcă
Mod de preparare:
Separăm ouăle. În gălbenușuri adăugăm zahărul pudră și batem cu mixerul, până obținem o compoziție spumoasă…
Amestecăm făina cu praful de copt. Se bat albușurile spumă tare.
Adăugăm în gălbenușuri făina cu praful de copt și spuma de albușuri.
Coacem într-o tavă de 30×35 cm.
Preparăm budincile cu lapte, adăugăm zahărul și esența de vanilie.
În timp ce se răcește budinca, amestecăm foarte bine untul cu zahărul pudră și incorporăm în budincă. După ce s-a răcit puțin, punem și feliile de piersici. Când s-a răcit și blatul, întindem crema de vanilie, peste care punem și frișca bătută.
Topim un pic de ciocolată deasupra.
Este o prăjitură gustoasă și ușor de făcut, pe care o recomand tuturor…
Să o savurați cu drag! Poftă bună!