Rețete Dietă

Plăcințele cu ceapă verde – Turte rapide cu ceapă verde, în tigaie

Ingrediente necesare:

300 g făină
180 ml apă clocotită
60 ml apă rece
1-2 lingurițe de sare
o legătură de ceapă verde
ulei (măsline, floarea soarelui)
Mod de preparare:

1. Cerneți făina împreuna cu sarea într-un bol mare și adăugați apa clocotită. Amestecați cu o lingură de lemn, până când întreg lichidul este absorbit. Lăsați aluatul să se răcească, apoi adăugați apa rece și frământați până obțineți un aluat moale și ușor lipicios.

2. Transferați aluatul într-un bol uns cu ulei și acoperiți cu folie de plastic. Lăsați aluatul să se odihnească aprox. 60 minute. Veți vedea că la final va fi puțin crescut… Tăiați ceapa în rondele fine. Răsturnați aluatul pe o suprafață pudrată cu făină și modelați-l sub formă de rulou.

3. Împărțiți aluatul în 8 părți egale. Luați fiecare bilă și întindeți-o cât puteți de subțire. Ungeți-o cu ulei și presărați ceapă deasupra. Înfășurați precum rulada, apoi adunați ruloul obținut sub formă de melc, ascunzând capătul rămas dedesubt. Întindeți din nou cu sucitorul cât mai subțire (nu-i nimic dacă mai iese ceapa, are un aspect mai rustic).

4. Pregătiți astfel toate plăcințelele, ungeți-le cu puțin ulei și prăjiți-le într-o tavă teflonată, fără adaos de grăsime. Sunt gata când s-au rumenit frumos pe ambele părți. Se consumă calde.

Să le savurați cu poftă! Poftă mare!

Loading...