Ingrediente:
500 g pipote de pui
1 morcov
4 căței de usturoi
3 linguri ulei
300 g orez
3 linguri sos de soia
20 g ghimbir
sare, piper
Mod de preparare:
1. Spălăm pipotele de pui sub jet de apă, apoi le curățăm bine…
2. Tăiem morcovul și ghimbirul, pai. Usturoiul îl zdrobim.
3. Într-o tigaie încinsă cu ulei, prăjim pipotele și ghimbirul. După 5 minute, adăugăm morcovul și amestecăm bine. Gătim 5 minute, apoi adăugăm usturoiul, condimentele, sosul de soia și amestecăm…
4. Adăugăm orezul și apă, astfel încât aceasta să acopere toate ingredientele. Gătim 30 minute, la foc mic, cu capac. După jumătate de oră, scoatem capacul, amestecăm bine și mai gătim 15 minute, la foc minim…
Savurați cu poftă! Poftă bună!