Rețete Dietă

Pâine de casă nefrământată – Se prepară din 500g făină, 340 ml apă călduță, 13g drojdie, 2 lingurițe de sare și una de zahăr

Ingrediente necesare pentru o pâine:

500 grame făină
340 ml apă călduță
13 g drojdie
1 linguriță de zahăr
2 lingurițe de sare

Cum se prepară?

Pentru început, cernem făina într-un vas și o amestecăm cu sarea…

Dizolvăm în apă călduță o linguriță de zahăr și drojdia. Turnăm lichidul peste făină și învârtim de câteva ori cu o lingură, până se amestecă cât de cât… În continuare, punem aluatul într-un vas cu capac și îl dăm la frigider până a doua zi…

Trebuie lăsat între 12 și 24 de ore. Eu l-am lăsat de seara până a doua zi după-amiază…

A doua zi, scoatem aluatul din frigider și îl răsturnăm pe masa de lucru tapetată cu făină…

Ne înfăinăm și mâinile, pudrăm puțină făină și deasupra aluatului, apoi aplatizăm ușor, într-un dreptunghi…

Aducem partea dreaptă până la jumătate, apoi acoperim partea dreaptă cu partea stângă…

Întoarcem sulul format și mai facem încă o dată același lucru.

Pudrăm bine bine cu făină un șervet de bucătărie și așezăm aluatul cu partea deschisă în jos… Pudrăm cu făină și deasupra, apoi închidem șervetul. Lăsăm aluatul la temperatura camerei aproximativ 30-60 minute.

Încingem foarte bine cuptorul (de regulă până la 250 grade Celsius), cu o oală cu tot cu capac înăuntru.

Ridicăm ușor prosopul și luăm aluatul în palmă, în așa fel încât partea de jos să rămână în sus…

Deschidem cuptorul și, cu mișcări rapide, ridicăm capacul oalei și punem pâinica în ea. Acoperim cu același capac și o lăsăm în jur de 25 de minute. Ulterior, luăm capacul și mai lăsăm pâinea încă aprox. 10-15 minute…

Loading...