Rețete Dietă

Cum se prepară pâinea înăbușită? O pâine cu miez dens și pufos și exterior crocant

Pentru că stăm acasă și avem timp suficient de testat rețete culinare, iar rețetele de pâine sunt la mare căutare, iată o rețetă de pâine înăbușită. O pâine cu miez dens și pufos și exterior crocant.

Și pentru că are un mod special de preparare, cantitatea de drojdie va fi mult mai mică față de cantinatea necesară la Rețeta clasică de pâine.

Ce ne trebuie pentru Rețeta de pâine înăbușită:

350 ml apă
15 gr drojdie proaspătă, sau 3 gr drojdie uscată
500 g făină
1 linguriță sare
1/2 linguriță zahăr
30 ml ulei
1 linguriță oțet

Rețeta de pâine înăbușită – Preparare

Drojdia se amestecă cu zahărul până se lichefiază, apoi se adaugă puțină apă caldă și puțină făină. Se amestecă bine, se lasă câteva minute la odihnit, apoi se toarnă la mijlocul făinii, cernută într-un vas încăpător și amestecată cu sarea.

Se toarnă, treptat, apa caldă, alternând cu oțetul și uleiul și amestecându-le cu făina și drojdia activată.

Va rezulta un aluat ferm, care se acoperă și se lasă la dospit, aproximativ 45-50 de minute.

Loading...