Rețete Dietă

Cum sa scapi de grasimea abdominala! Sfaturi de la un expert in hormoni

Cand acumulezi kilograme in plus, in special in jurul taliei, inseamna ca in chimia corpului se produc modificari. Mai exact se acumuleaza depozite de grasimi intrucat corpul produce stres oxidativ si inflamatii. Rezultatul este un cerc vicios al proceselor hormonale care atrag dupa sine alte simptome si boli.

Iata 9 strategii-cheie sa „topesti” grasimea abdominala, potrivit dr. Sara Gottfried, specialist endocrinolog, autoarea cartii „Cum sa-ti echilibrezi hormonii pentru o piele stralucitoare, somn usor si digestie buna!”
Adauga iarba grasa in salate
Iarba grasa este o sursa importanta de omega-3 si melatonina (ALA) care se poate converti in DHA. O poti adauga in salate.

Fa exercitii de intensitate mare pe perioade scurte
Atunci cand alergi, supui organismul unui stres care ridica nivelul cortizolului. Iar hormonul stresului contribuie din plin la accentuarea inflamatiilor in organism. Pentru rezultate mai bune, fa exercitii intense, timp de 30-75 de secunde, in reprize separate de cate 2-3 minute de repaus.

Uita de alcool si sucuri
Caloriile din sucuri si alcool se depun pe talie. Daca vrei „patratele”, uita de ele!

Consuma proteine slabe
Asigura-te ca proteinele pe care le consumi sunt din categoria celor care nu cresc nivelul inflamatiei in organism. Poti consuma linte, somon, cod, carne de vita provenita de la animale hranite cu iarba.

Elimina glutenul si lactatele
Eliminand glutenul si lactatele din organism, scazi nivelul de grasimi si inflamatii din organism, precum si rezistenta la insulina.

Consuma mai putina fructoza si glucoza
Fructoza se duce direct la ficat, unde produce grasime si contribuie la cresterea rezistentei la insulina si leptina. Fructoza nu trasmite creierului mesajul de satietate si te vei simti mai tot timpul flamand. Ca atare vei manca in continuu. Consuma lamai, limete, avocado si masline pentru a reduce nivelul de fructoza din organism.

Mai putin cortizol
Daca esti stresat, esti mai predispus cresterii depozitelor de grasime. Practica exercitii de reducere a stresului cel putin 30 de minute pe zi. Fa meditatie ghidata sau nu, fa masaj, plimba-te, fa amor. Orice activitate care reduce nivelul stresului este binevenita.

Loading...