Rețete Dietă

Cum gătești perfect macroul pentru masa de Florii

Duminica de Florii este extrem de importantă pentru creștini, aceasta semnificând intrarea Mântuitorului în Ierusalim. Și pentru ca sărbătoarea să fie cinstită așa cum trebuie, trebuie să fie plină cu bunătăți din pește.

Mod de preparare

Pentru a prepara un macrou gustos, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

1,5 kg de macrou,

1 ceapă mai mare,

1 lămâie,

3 linguri cu ulei,

100 de ml de bere,

200 ml suc de rosii

sare,

usturoi,

piper,

rozmarin,

coriandru uscat și alte condimente după gust.

Pentru început se pregătește peștele astfel: se taie capul, se eviscerează, se lasă la scurs și ulterior se condimentează cu sare și piper.

Tăiați ceapa julienne și pregătiți un baiț din suc de rosii ceapă, apă, bere, usturoi.

În acest preparat se introduce peștele și se păstrează cel puțin o noapte, pentru a se întrepătrunde aromele.

La final, se va unge o tavă cu ulei, apoi se așează peștii și se lasă la cuptor pentru o jumătate de oră. Pentru un plus de gust, serviți cu mămăligă și mujdei de usturoi.

Loading...