Pur si simplu delicios…ciocolata de casa este un desert minunat si nu trebuie sa uiti de el atunci cand ai musafiri sau cand vrei sa le oferi copiilor tai si altfel de ciocolata fata de cea din comert. Se pregateste chiar foarte usor si este extrem de gustoasa. Puteti adauga in ciocolata alune/migdale, nuci, fructe uscate.
Ingrediente:
50 g unt, 6-8 linguri zahar (puteti pune chiar si mai putin)
5 linguri lapte, 5 linguri de cacao
1 lingurita faina, 1\4 lingura zahar vanilat, nuci
Mod de preparare
Se amesteca zaharul cu cacao iar mai apoi se adauga un pic de lapte, se amesteca bine si se adauga restul laptelui. Se fierbe la foc mediu, se amesteca. La inceputul fierberii se adauga unt, se da focul la mic si se lasa la fiert – se amesteca constant.
Compozitia se scoate de pe foc, se presara faina cernuta prin sita, se amesteca si iarasi se fierbe 1-2 minute – se amesteca tot timpul. Se lasa la racit, se presara zaharul vanilat si se amesteca.
Se toarna ciocolata in forme speciale sau intr-o tava unsa cu unt. In ciocolata se pot adauga nuci, stafide, fistic sau fructe de padure dupa gustul dumneavoastra.
Daca doriti sa faceti o cantitate mai mare atunci trebuie doar sa dublati cantitatile de la ingrediente.
Pofta buna!
O altă rețetă delicioasă de ciocolată de casă!
Rețetă ciocolată de casă fix ca în copilărie. O rețetă delicioasă și ușor de făcut. Ciocolata de casa era unul dintre deserturile noastre preferate din copilărie, cu care mamele și bunicile ne răsfățau atunci cand erau cuminti, sau ne „mituiau” atunci cand trebuia sa facem ceva.
Nu are nevoie de prea mult timp de preparare, iar daca se adauga alune sau nuci devine cu adevarat savuroasă. Este buna si fara, insa recomand cu caldura sa o faceti cu alune. Sau nuci, bineinteles!
Ingredientele de care avem nevoie
180 g zahăr
120 g unt
270 g lapte praf
50 g cacao
50 g alune de padure (se pot folosi si nuci)
100 ml apa
Mod de preparare
1. Se amesteca laptele si cacaua, dupa care se cern într-un vas.
2. Apa si zaharul se fierb pentru a obţine un sirop care se lasa pe foc 6 minute din momentul în care da în clocot. Se va obţine un sirop mai gros care se ia de pe foc si în care se pune untul si se amesteca topindu-l.
3. Siropul cu unt se toarna peste amestecul de lapte praf cu cacao, se pun si alunele marunţite puţin si se mixeaza bine.
4. Se toarna compoziţia într-o tava tapetata cu hârtie de copt, se niveleaza si se lasa la rece 4-5 ore.